Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δεσμεύσεις από Τζόνσον ότι δεν θα υπάρξει «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία
[Euronews]: Δεσμεύσεις από Τζόνσον ότι δεν θα υπάρξει «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία

[Euronews]: Δεσμεύσεις από Τζόνσον ότι δεν θα υπάρξει «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία

Δεσμεύσεις προς τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βόρειας Ιρλανδίας πως το Λονδίνο στηρίζει αταλάντευτα την ιρλανδική ειρηνευτική συμφωνία, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του Brexit δεν θα υπάρξει σκληρό σύνορο, υποστήριξε: «Εκτιμώ ότι το Brexit μπορεί να γίνει κάπως ξαφνικά, δεν το αποκλείω και πιστεύω πως το κρίσιμο είναι να υπογραμμίσουμε ότι προφανώς αποδίδουμε τεράστια σημασία στο γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής και σε αυτό θα επιμείνουμε. Πιστεύουμε στην ανάγκη απόλυτης αμεροληψίας και αυτό θα το τηρήσουμε».

Η ηγέτης του υπερσυντηρητικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας Αρλίν Φόστερ, έμπειρη διαπραγματεύτρια, εστιάζει στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας.

«Ελπίζουμε ότι ο νέος πρωθυπουργός μας θα χειριστεί το θέμα, θα περάσει το μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Δουβλίνο ότι δεν μπορούν να διαμελίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο διότι στην πραγματικότητα το backstop αυτό κάνει. Διαμελίζει τη Βόρεια Ιρλανδία τόσο με οικονομικούς όρους όσο και με συνταγματικούς».

Η Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ, πρώτη γυναίκα επικεφαλής του εθνικιστικού Σιν Φέιν, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον η πολιτική του Μπόρις Τζόνσον εξασφαλίζει την διατήρηση του στάτους κβο στην Ιρλανδία.

«Brexit χωρίς συμφωνία έχουμε πει με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα ήταν καταστροφικό για την ιρλανδική οικονομία, για τα νοικοκυριά, για την κοινωνία μας, το πολιτικό σύστημα και την ειρηνευτική συμφωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!