Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον
[Euronews]: Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον

[Euronews]: Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον

Αμετανόητος και αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος φαίνεται ο Μπόρις Τζόνσον, που ξεκαθάρισε ότι αρνείται να παραιτηθεί προκειμένου να καθυστερήσει το Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δηλώνει μόνο ότι η κυβέρνησή του μπορεί να βγάλει τη Μεγάλη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, παρά την ψήφιση νόμου από τη Βουλή των Κοινοτήτων που απαιτεί από τον ίδιο να ζητήσει παράταση για το διαζύγιο.

«Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το κάνω αυτό και ότι αυτή είναι η δουλειά μας να υλοποιήσουμε το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και να πάμε τη χώρα μπροστά. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να παγιδευτεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην παρούσα πρόταση, τις προτάσεις που εξασφαλίζουν ότι θα παραμείνουμε στην παρούσα δομή δασμών, στην τελωνειακή ένωση, στην ενιαία αγορά, χωρίς να έχουμε λόγο σε αυτές τις προτάσεις. Πρέπει να απαλλαγούμε από το αποκαλούμενο backstop» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του στο BBC.

Πλήθος διαδηλωτών κατά του Brexit φώναζαν συνθήματα την ώρα που περνούσε από το Μάντσεστερ η αυτοκινητοπομπή του Μπόρις Τζόνσον. Σε κάποια από αυτά τον κατηγορούσαν ότι είπε ψέμματα στον λαό, στη βασίλισσα ακόμα και στη σύντροφό του.

«Τοποθετούμε πλακάτ, γιατί θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Μάντσεστερ, μια πόλη που όπως και το Λίβερπουλ ψήφισε μαζικά υπέρ της παραμονής στην ΕΕ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!