Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δεν έχουν μαθητές για τα δημοτικά και έτσι στέλνουν τις…γιαγιάδες!
[Euronews]: Δεν έχουν μαθητές για τα δημοτικά και έτσι στέλνουν τις…γιαγιάδες!

[Euronews]: Δεν έχουν μαθητές για τα δημοτικά και έτσι στέλνουν τις…γιαγιάδες!

Όταν ακούγονται οι πρώτες νότες του τραγουδιού, όλοι οι μαθητές αυτού του σχολείου της Νότιας Κορέας αρχίζουν να τραγουδούν, ακόμη και η 84χρονη Ναμ Γιανγκ-σουν.

Εξαιτίας της γρήγορης γήρανσης του πληθυσμού και της εγκατάλειψης της υπαίθρου, τα δημοτικά σχολεία στην επαρχία της Νότιας Κορέας αντιμετωπίζουν έλλειψη μαθητών. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουν να καταργήσουν κάποιες τάξεις, μερικά σχολεία στρέφονται πλέον στους ηλικιωμένους, τις αναλφάβητες γιαγιάδες, οι οποίες όταν ήταν νέες δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο διότι θεωρούνταν ότι δεν ήταν εκεί η θέση των γυναικών.

Η κορεατική κοινωνία είναι εδώ και αιώνες πατριαρχική. Η προτίμηση στα αγόρια είναι τέτοια που ακόμη και σήμερα οι γιατροί δεν έχουν το δικαίωμα να αποκαλύπτουν το φύλο των εμβρύων στους γονείς τους. Έτσι, μέχρι τη δεκαετία του 1960 δεν ήταν περίεργο τα κορίτσια να μην πηγαίνουν στο σχολείο, κυρίως στην επαρχία.

Έρευνα που διεξήχθη το 2017 αποκάλυψε ότι το 67% των Νοτιοκορεατών άνω των 80 ετών δεν γνωρίζουν να γράφουν και να διαβάζουν, όμως το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο μεταξύ των γυναικών.

«Η γιαγιά μου μου έλεγε ότι μια γυναίκα που έχει γνώσεις πάντα καταλήγει να επαναστατεί. Γι’ αυτό μου απαγόρευσε να πάω στο σχολείο», θυμάται η 75χρονη Γιανγκ Σέον- για, η οποία μαθαίνει να γράφει σε ένα σχολείο στη Σουντσεόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!