Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Δεύτερος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ
[Euronews]: Δεύτερος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ

[Euronews]: Δεύτερος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ

Στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα που σηματοδότησε την αναβάθμιση της Αμυντικής Συμφωνίας με την Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα ο δεύτερος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών. Διάλογος που από αμερικανικής πλευράς αποτελεί μια διαδικασία ενίσχυσης της συνεργασίας τους με χώρες οι οποίες έχουν ειδικό γεωστρατηγικό βάρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ υψηλόβαθμων Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματούχων, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η ασφάλεια, η ενέργεια, το εμπόριο, η οικονομία, οι επενδύσεις, ο πολιτισμός και η παιδεία.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μαζί με τον επικεφαλής της αμερικανικής πλευράς, βοηθό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ.

Από ελληνικής πλευράς, πέραν του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, στις εργασίες του Διαλόγου θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Μ. Χρυσοχοϊδης και Ν. Κεραμέως αντίστοιχα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, ο αναπλ. υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γ. Κουμουτσάκος, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Α. Στεφανής, οι υφυπουργοί Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη και Β. Διγαλάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!