Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Debate με το βλέμμα στις μετεκλογικές συνεργασίες
[Euronews]: Debate με το βλέμμα στις μετεκλογικές συνεργασίες

[Euronews]: Debate με το βλέμμα στις μετεκλογικές συνεργασίες

Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην Αυστρία, οι επικεφαλής των κομμάτων συμμετείχαν στην τηλεμαχία που διοργάνωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Στην ενδιαφέρουσα διαδικασία, κατά την οποία τα κομματικά στελέχη απαντούν με ένα ΝΑΙ και με ένα ΟΧΙ, οι περισσότεροι τάχθηκαν εναντίον μιας νέας συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

Μόνο οι επικεφαλής δύο κομμάτων, που έχουν σχέση με τους Πράσινους, τάχθηκαν υπέρ μιας νέας συμφωνίας.

Στο εσωτερικό πεδίο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς του Λαϊκού Κόμματος, αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα για να κυβερνήσει.

«Στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι την Κυριακή. Εάν ο κόσμος μας εμπιστευτεί, τότε θα ξεκινήσουμε συνομιλίες με όλα τα κόμματα. Θα προσπαθήσω να διαχειριστώ την εμπιστοσύνη του με υπευθυνότητα και θα προσπαθήσω να σχηματίσω μια σταθερή κυβέρνηση. Εάν αυτό αποτύχει τότε μια κυβέρνηση μειοψηφίας αποτελεί επίσης ενδεχόμενο», δήλωσε κατά τη διάρκεια του debate ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας.

Τα σενάρια για τις μετεκλογικές συνεργασίες στην Αυστρία είναι πολλά.

Δεν πρέπει να αποκλείεται επανάληψη μιας δεξιόστροφης κυβέρνησης από την συνεργασία της κεντροδεξιάς με τους ακροδεξιούς, ή ένας μεγάλος συνασπισμός με τον Σεμπάστιαν Κουρτς να συνεργάζεται με τους Σοσιαλδημοκράτες, ή ακόμη και συνεργασία της κεντροδεξιάς με τους Πράσινους και τους φιλελεύθερους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!