Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Data Journalism στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
[Euronews]: Data Journalism στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

[Euronews]: Data Journalism στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Σε συνέχεια του πρώτου κύκλου Σεμιναρίων «Data Journalism» (Εισαγωγικό Επίπεδο), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , θα πραγματοποιήσει τον δεύτερο και πιο εφαρμοσμένο κύκλο του (Intermediate level) . Οι συναντήσεις, θα υλοποιηθούν την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 10:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτηρίου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας και Ξενοφώντος 2 – Σύνταγμα) και θα είναι ανοιχτές στους επαγγελματίες του χώρου , στις σχολές – φοιτητές Επικοινωνίας – Δημοσιογραφίας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Θα απαιτείται προεγγραφή και μετά από άσκηση/αξιολόγηση θα παρασχεθεί Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Ελευθερίας του Τύπου (3/05), και την επόμενη του Σεμιναρίου μέρα (3/05) θα διεξαχθεί Ημερίδα – Εργαστήριο πάνω στο καυτό θέμα των Fake News στον ίδιο χώρο, με την συνεργασία της FightHoax .

Από το Σεμινάριο “Data Journalism” θα προκύψουν ομάδα ή ομάδες στους οποίους θα ανατεθεί Εφαρμοσμένη Άσκηση, έναντι ακαδημαϊκής πιστοποίησης, που αντικείμενο θα έχει Θέμα Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού που θα είναι παραδοτέο το Φθινόπωρο του 2018. Οι ομάδες αυτές πιθανώς να χρειαστεί να ταξιδέψουν Στρασβούργο (ή Βιέννη) για να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!