Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Χρήστος Στυλιανίδης γνώρισε τους ανήλικους πρόσφυγες του προγράμματος «Youth-to-Youth»
[Euronews]: Ο Χρήστος Στυλιανίδης γνώρισε τους ανήλικους πρόσφυγες του προγράμματος «Youth-to-Youth»

[Euronews]: Ο Χρήστος Στυλιανίδης γνώρισε τους ανήλικους πρόσφυγες του προγράμματος «Youth-to-Youth»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) , Χρήστος Στυλιανίδης , επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 το ACS Athens και ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης “Youth-to-Youth” (Y2Y) του American Community Schools of Athens (ACS Athens) – Σχολών της Ελληνοαμερικανικής Παροικίας Αθηνών.

Σαράντα πέντε (45) ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ξεκινούν μαθήματα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 του Προγράμματος Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης ανηλίκων προσφύγων, “Youth to Youth” (Y2Y) και “Business to Youth” (B2Y) του ACS Athens, και δεκαοκτώ (18) πρόσφυγες υποτρόφους του προγράμματος, συνάντησε σήμερα ο Επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας κ. Στυλιανίδης. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος γνώρισε από κοντά την προσπάθεια και τη φροντίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας 124 εθελοντών μαθητών και 60 εθελοντών καθηγητών του ACS Athens που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με την εκπαίδευση και κοινωνική ενσωμάτωση ενενήντα έξι (96) ανήλικων προσφύγων. Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε με τα προσφυγόπουλα και τους μαθητές του σχολείου που μαζί με τους καθηγητές τους βοήθησαν τους πρόσφυγες συμμαθητές τους στα μαθήματα και την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης “Youth to Youth” (Y2Y) ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με ανήλικους πρόσφυγες από τις δομές του οργανισμού “THE HOME Project” .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!