Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Χριστοδουλίδης: Με διάλογο θα λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία
[Euronews]: Χριστοδουλίδης: Με διάλογο θα λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία

[Euronews]: Χριστοδουλίδης: Με διάλογο θα λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία

«Την σημασία της υιοθέτησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση της πρότασης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία με σκοπό τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, υπογράμμισε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο euronews ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης .

Ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην απεσταλμένη του euronews Συμέλα Τουχτίδου στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist , χαρακτήρισε σημαντικές τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία, με αφορμή τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς όπως ανέφερε «οι εταίροι μας ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη να σταλούν κάποια μηνύματα στην Τουρκία».

«Από εκεί και πέρα, στα συμπεράσματα που υιοθετούνται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών υπάρχει και μία άλλη σημαντική διάσταση, και αυτό αφορά στην ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΕΕ στην πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία με σκοπό τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, στην βάση της σχετικής σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας», ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως μόνο μέσα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μπορούν να δοθούν μόνιμες λύσεις σε τέτοιου είδους διαφορές.

Ερωτηθείς για το επόμενο στάδιο, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική απόφαση στο επίεπεδο των ηγετών της Ένωσης για να συνεχιστεί η μελέτη από πλευράς Επιτροπής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, προκειμένου να υποβληθούν περαιτέρω επιλογές προς τα κράτη μέλη, επαναλαμβάνοντας την σημασία της αποδοχής της πρότασης για συζητήσεις επί του ζητήματος των θάλάσσιων συνόρων από την Τουρκία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!