Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Χρ.Στυλιανίδης: «Πρέπει να αντισταθούμε στο λαϊκισμό και να νικήσουμε τον ευρωσκεπτικισμό»
[Euronews]: Χρ.Στυλιανίδης: «Πρέπει να αντισταθούμε στο λαϊκισμό και να νικήσουμε τον ευρωσκεπτικισμό»

[Euronews]: Χρ.Στυλιανίδης: «Πρέπει να αντισταθούμε στο λαϊκισμό και να νικήσουμε τον ευρωσκεπτικισμό»

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης και εκφώνησε ομιλία στο πλαίσιο της ημερίδας “Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα”. Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Επίτροπος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη, καίτοι αντιμέτωπη με προκλήσεις και προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε “με αυτοκριτική και όχι με αυτοχειρία”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε δε την σημασία της Ευρώπης ως χώρου ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας, που έδωσε αξία στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ο Επίτροπος Στυλιανίδης αναφέρθηκε ακόμα στη θετική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους επόμενους 12 μήνες, αλλά και στην συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως του μεγαλύτερου παρόχου ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, στην διεθνή σκηνή. Ως προς την προσφυγική κρίση δε, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε την ουσιαστική συμβολή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και την αναγκαιότητα συνέχισης στήριξής της.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Επιτρόπου Στυλιανίδη :

“Κύριε Πρύτανη, Πανιερότατε, αξιότιμοι κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!