Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Χονγκ Κονγκ: Νέο αποκλεισμό του αεροδρομίου επιχείρησαν διαδηλωτές
[Euronews]: Χονγκ Κονγκ: Νέο αποκλεισμό του αεροδρομίου επιχείρησαν διαδηλωτές

[Euronews]: Χονγκ Κονγκ: Νέο αποκλεισμό του αεροδρομίου επιχείρησαν διαδηλωτές

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν την Κυριακή να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μια ημέρα μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που εξελίχθηκε σε μια από τις πιο βίαιες από την έναρξη του κινήματος τους.

Μια 15χρονη κοπέλα που συμμετέχει στις διαδηλώσεις είπε: «Επικίνδυνο; Όποιος είναι σήμερα στο δρόμο είναι προετοιμασμένος να συλληφθεί, αλλά το επικίνδυνο δεν είναι δικαιολογία. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τι συμβαίνει επειδή πιστεύουμε ότι είναι επικίδυνο και να αφήσουμε το Χονγκ Κονγκ να πέσει».

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Airport Express, του τρένου υψηλής ταχύτητας που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο με το κέντρο του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τα δρομολόγια.

Mετά την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στο διεθνές αεροδρόμιο της πρώην βρετανικής αποικίας, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, χιλιάδες ανικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ πλημμύρισαν έναν σταθμό του μετρό.

Οι διαδηλωτές, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς, συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Τουνγκ Τσουνγκ MTR, ζωγράφισαν γκράφιτι και στη συνέχεια άνοιξαν έναν πυροσβεστικό κρουνό, με αποτέλεσμα ο χώρος να κατακλυστεί από νερά. Τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν.

Δεκάδες άλλοι πήγαν σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο και κατέλαβαν τον εξωτερικό ανοιχτό χώρο του, στήνοντας αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Ενώ, εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το βρετανικό προξενείο, υψώνοντας σημαίες της χώρας. Ορισμένοι κρατούσαν βρετανικά διαβατήρια και ζητούσαν από το Ηνωμένο Βασίλειο να τους δώσει πλήρη ιθαγένεια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!