Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Chicuarotes: Η νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ
[Euronews]: Chicuarotes: Η νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

[Euronews]: Chicuarotes: Η νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

Ο Μεξικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθετική του προσπάθεια με τίτλο Τσικουαρότες.

Η ταινία έχει να κάνει με τη ζωή δύο εφήβων από το Μέξικο Σίτι. Και οι δύο είναι απελπισμένοι. Θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν χρήματα βυθίζονται όλο και περισσότερο στον σκοτεινό και εγκληματικό κόσμο της Μεξικανικής μαφίας.

Το Τσκουαρότες αφηγείται το παρελθόν και το παρόν της Μεξικανικής πρωτεύουσας. Με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νέοι Μεξικανοί ο σκηνοθέτης θέτει ένα βασικό ερώτημα. Από που πηγάζει η βία, η οποία φαίνεται να μην έχει τελειωμό;

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο κόσμος στον οποίο ζουν στην ταινία, μεγάλωσαν με τρόπο που είναι άγνωστος σε μένα. Εγώ μεγάλωσα σε μια αγαπημένη οικογένεια και αυτά τα παιδιά όχι. Δεν το έχουν ζήσει αυτό και δεν μπορώ να κατανοήσω πως κάποιος μπορεί να μεγαλώσει έτσι. Δεν ξέρω. Έχει να κάνει με το ότι θέλεις να γνωρίσεις το πρόσωπο, τους χαρακτήρες, πως είναι να μεγαλώνουν έτσι. Μια από τις συνέπειες είναι αυτός ο κύκλος βίας μέσα στον οποίο μπαίνουν» δήλωσε ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Αυτή η ταινία είναι ένα μεγάλο όνειρο για τον σκηνοθέτη, που επεξεργαζόταν το σενάριο εδώ και 10 χρόνια, αλλά αποφάσισε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μετά τη γέννηση του γιου του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!