Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brexit: Ο Μισέλ Μπαρνιέ αποκλειστικά στο euronews
[Euronews]: Brexit: Ο Μισέλ Μπαρνιέ αποκλειστικά στο euronews

[Euronews]: Brexit: Ο Μισέλ Μπαρνιέ αποκλειστικά στο euronews

Μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και την ώρα που οι εξελίξεις για το Brexit είναι καταιγιστικές, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ μιλά στην στην εκπομπή UNCUT με τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για το πόσο σημαντικό είναι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνει βάσει σχεδιασμού.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βγαίνει, αποτελεί σχεδόν ζήτημα του παρελθόντος ακόμα και αν παραμένει επίκαιρο. Πρέπει να βγουν σωστά. Αυτό πουμου φαινόταν σημαντικό και έψαχνα να ακούσω στο βρετανικό ζήτημα είναι γιατί το Brexit? Υπάρχουν συνέπειες, που αντιμετωπίζουμε με αυτή την Συνθήκη, αλλά γιατί το 52% των Βρετανών ψήφισαν ενάντια στην Ευρώπη και γιατί. Πρέπει να απαντήσουμε, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που το ψήφισαν αυτό για λόγους που συναντάμε και σε κάποιες περιοχές της Γαλλίας. του Βελγίου ή της Ιταλίας ή σε άλλες χώρες. Είναι το αίσθημα της εγκατάλειψης, το αίσθημα του αποκλεισμού, το αίσθημα ότι η Ευρώπη δεν προστατεύει πια, ότι η Ευρώπη διευθύνεται από ένα γραφειοκρατικό σύστημα που δεν ακούει κανέναν, και νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε μαθήματα από το Brexit, είναι χωρίς αμφιβολία αργά για το Ηνωμένο Βασιλείο, είναι καιρός να το κάνουμε», υποστηρίζει ο Μισέλ Μπαρνιέ και προσθέτει:

«Εγώ νομίζω ότι στην Ευρώπη ήταν τα τελευταία τριάντα χρόνια αφελής με αυτές τις εμπορικές συναλλαγές, ότι έκανε ένα θεμελιώδες λάθος τη στιγμή της έκρηξης της παγκοσμιοποίησης, της διεθνοποίησης, τη στιγμή της έκρηξης του διπολικού κόσμου που είχε αυστηρή δομή ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μια πλευρά και την Σοβιετική Ένωση από την άλλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!