Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brexit: «Μάχη» στη βρετανική βουλή για την παράταση
[Euronews]: Brexit:  «Μάχη» στη βρετανική βουλή για την παράταση

[Euronews]: Brexit: «Μάχη» στη βρετανική βουλή για την παράταση

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τη διαδικασία του Brexit, ζήτησε με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβε την πρόθεσή της να ζητήσει μία ακόμα ψηφοφορία για το σχέδιό της για το brexit, αν και δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτή:

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε προτάσεις για μία τρίτη ουσιαστική ψηφοφορία» είπε στην ομιλία της στη Βουλή. «Αν περάσει , η παράταση θα δώσει χρόνο στη Βουλή για να εξετάσει το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης. Διαφορετικά, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Ως πρωθυπουργός, δεν είμαι έτοιμη να καθυστερήσω το brexit πέρα από τις 30 Ιουνίου.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από Βρυξέλλες και Παρίσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απορρίψει το αίτημα για παράταση, αν η Τερέζα Μέι δεν παράσχει εγγυήσεις ότι, τελικά, το κοινοβούλιό της θα υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγόρησε και πάλι την βρετανίδα πρωθυπουργό για χάσιμο χρόνου:

«Μήνες καθυστερήσεων και μία ενορχηστρωμένη εκστρατεία εκβιασμού, με εκφοβισμούς και δωροδοκίες, απέτυχαν να πείσουν τη Βουλή και την χώρα ότι η συμφωνία της είναι κάτι παραπάνω από εθνική αποτυχία που πρέπει να απορριφθεί. Ξέμειναν από χρόνο, ξέμειναν από ιδέες, ο κόσμος, πρόεδρε, σε όλη την χώρα έχει αγχωθεί και απελπιστεί με την απόλυτη ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης για να βρει διέξοδο στην κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!