Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το Brexit και το ευρωπαϊκό εμπόριο
[Euronews]: Το Brexit και το ευρωπαϊκό εμπόριο

[Euronews]: Το Brexit και το ευρωπαϊκό εμπόριο

Το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία προκαλεί ανησυχίες στις επιχειρήσεις και στις αρχές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες εξάγουν προϊόντα στη Μεγάλη Βρετανία και εισάγουν προϊόντα από αυτή και το πιθανότερο είναι ότι θα επηρεαστούν.

«Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για μια περίοδο 2-3 μηνών μετά από μια πιθανή αποχώρηση χωρίς συμφωνία, συσσωρεύοντας εμπορεύματα. Πιστεύω ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες που θα μπορούσαν να χάσουν πολλά χρήματα αυτήν την περίοδο θα πιέσουν για την γρήγορα απλοποίηση των δασμών. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, διαφορετικά θα ανατραπεί όλο το ευρωπαϊκό εμπόριο» δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων εταιρείας στην Ουγγαρία.

Οι αρχές και οι εταιρείες των κρατών που έγιναν μέλη το 2006 ή αργότερα ακόμα θυμούνται τη διαδικασία των δασμών, αλλά από τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία έχει υπάρξει μέλος της τελωνειακής ένωσης για τόσο καιρό πολλοί αξιωματούχοι που είχαν μάθει πως να διαχειρίζονται το θέμα των δασμών έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Ενώ είναι βέβαιο ότι τα διαδικαστικά θα γίνουν πολύ περίπλοκα είναι πολύ πιθανό η οικονομία της Ουγγαρίας να επηρεαστεί σε συγκεκριμένους τομείς.

«Ο τραπεζικός είναι ένας τομέας που θα επηρεαστεί, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δυνατός παίκτης σε αυτόν τον τομέα, στις αγορές μέσω ομολόγων και μετοχών. Ο άλλος τομέας που θα επηρεαστεί είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι φαρμακοβιομηχανίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!