Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brexit και δημόσιες δαπάνες στον «Λόγο της Βασίλισσας»
[Euronews]: Brexit και δημόσιες δαπάνες στον «Λόγο της Βασίλισσας»

[Euronews]: Brexit και δημόσιες δαπάνες στον «Λόγο της Βασίλισσας»

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε σήμερα μια ριζοσπαστική, όπως τη χαρακτήρισε, κυβερνητική ατζέντα, στοχεύοντας σε ένα γρήγορο Brexit, σε μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες και στον μετασχηματισμό της Βρετανίας προκειμένου να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που του χάρισαν μια σαρωτική νίκη στις εκλογές.

Μόλις μία εβδομάδα αφού εξασφάλισε τη μεγαλύτερη πλειοψηφία για τους Συντηρητικούς από τη νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987, η Ομιλία της Βασίλισσας προσφέρει λεπτομέρειες για τα σχέδια που έχει ο Τζόνσον για τη Βρετανία τρία και πλέον χρόνια από τότε που ξέσπασε η αναταραχή του Brexit.

Ο Τζόνσον επέδειξε την πρόθεσή του να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτών των ψηφοφόρων στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία που, αν και υποστήριζαν το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, έσπασαν την παράδοση και τον ψήφισαν.

Μεταξύ των δεσμεύσεων να ενισχύσει τη χρηματοδότηση για το εθνικό σύστημα υγείας, να αυξήσει τις ποινές για τα βίαια εγκλήματα και να βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο Τζόνσον κατέστησε ως την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά του το σλόγκαν της προεκλογικής του καμπάνιας να φέρει εις πέρας το Brexit, επιβεβαιώνοντας ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31 Ιανουαρίου.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα επιτρέψει άλλους «δισταγμούς και καθυστερήσεις» αποκλείοντας την όποια παράταση πέραν του 2020 της μεταβατικής περιόδου για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έχει εμπορικές συνομιλίες παράλληλα και με άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!