Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brexit: Δηλώσεις Μπαρνιέ για την Συμφωνία με τη Βρετανία
[Euronews]: Brexit: Δηλώσεις Μπαρνιέ για την Συμφωνία με τη Βρετανία

[Euronews]: Brexit: Δηλώσεις Μπαρνιέ για την Συμφωνία με τη Βρετανία

Σε δηλώσεις μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για την αποχώρηση του δεύτερου από το Ευρωπαϊκό Μπλοκ προχώρησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βρετανίας», επιβεβαίωσε ο Μπαρνιέ χαρακτηρίζοντάς την «αποτέλεσμα εντατικής εργασίας από τις δύο ομάδες διαπραγμάτευσης», τις οποίες και ευχαρίστησε.

«Έχουμε πραγματικά δουλέψει για αυτή την Συμφωνία, που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο των 27», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συμφωνία, ανέφερε ότι προβλέπει πως οι ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εφαρμοσθούν σε όλα τα προϊόντα στην Βόρεια Ιρλανδία, πράγμα που σημαίνει την εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος διαπραγματευτής διευκρίνισε ότι η συμφωνία προβλέπει ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει εντός του τελωνειακού χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά συνέπεια, θα επωφελείται από την εμπορική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά θα παραμείνει σημείο εισόδου στην ενιαία αγορά. Άρα, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα εφαρμόζουν τους δασμούς του Ηνωμένου Βασιλείου σε προϊόντα που θα προέρχονται από τρίτες χώρες, όσο για τα προϊόντα που θα εισέρχονται στην Βόρεια Ιρλανδία δεν θα υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουν στην ενιαία αγορά. Εάν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, θα επιβάλλονται οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!