Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Bαρκελώνη: Οι «Φύλακες-Άγγελοι» που διχάζουν
[Euronews]: Bαρκελώνη: Οι «Φύλακες-Άγγελοι» που διχάζουν

[Euronews]: Bαρκελώνη: Οι «Φύλακες-Άγγελοι» που διχάζουν

Φορούν κόκκινο μπερέ και περιπολούν στην πόλη. Είναι η απάντηση της Βαρκελώνης στην εγκληματικότητα.

Οι αποκαλούμενοι «Φύλακες-Άγγελοι» συνεργάζονται με τους πολίτες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη.

«Έχω δει πράγματα και έχω σταματήσει καταστάσεις. Δεν μου αρέσει να βλέπω κάτι να γίνεται και να μην κάνω τίποτα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας.

Η ομάδα ξεκίνησε την δραστηριότητά της στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ωστόσο, οι τακτικές που ακολούθησαν ήταν αμφιλεγόμενες.

«Προσπαθούμε να του μιλήσουμε, να τον ηρεμήσουμε από το να συμπλακούμε. Βαδίζουμε σε σχηματισμούς κάποιες φορές αλλά αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, ώστε να ελέγχουμε την περιοχή και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Συνεπώς αυτές οι αντιλήψεις έρχονται από όσα γράφονταν στον Τύπο αρκετά χρόνια νωρίτερα», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας.

Οι ένοπλες ληστείες στην Βαρκελώνη αυξήθηκαν 30% σε σχέση με το 2018. Η αστυνομία αντιμετωπίζει περισσότερα βίαια εγκλήματα και 15 ανθρωποκτονίες το 2019. Ακόμα και η μικροεγληματικότητα, όπως η κλοπές πορτοφολιών, αυξάνεται στην πόλη.

«Υπάρχει αύξηση σε όρισμένα είδη εγκληματικότητα όπως οι ένοπλες ληστείες. Αυτό επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας και δεν έχει να κάνει τόσο με μια πραγματική αύξηση του δείκτη εγκληματικότητας», δηλώνει μια εγκληματολόγος.

Ο ανταποκριτής του euronews στην Ισπανία μεταδίδει:

«Οι πολίτες της Βαρκελώνης οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα. Οι αρχές όμως τους προειδοποιούν να μην πάρουν τον νόμο στα χέρια τους»

Η αστυνομία της Βαρκελώνης γνωρίζει τα στοιχεία των πολιτών που συμμετέχουν στην ομάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!