Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Η Αθήνα μέσα από τον φακό του Πάνου Κοκκινιά
[Euronews]: Η Αθήνα μέσα από τον φακό του Πάνου Κοκκινιά

[Euronews]: Η Αθήνα μέσα από τον φακό του Πάνου Κοκκινιά

Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από την εκθεσιακή δραστηριότητα, ο Πάνος Κοκκινιάς επιστρέφει με μια νέα ενότητα έργων σε ένα παλιό χώρο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, στον τρίτο όροφο της Σοφοκλέους 4, δίπλα στο Παλιό Χρηματιστήριο. Η καινούργια αυτή έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 20 έργα και έχει τίτλο «Stock Images». Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο στην Πόλη» που διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο ΝΕΟΝ. Είναι η πρώτη έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος, την οποία επιμελείται η Σοέρ Μάβλιαν, Διευθύντρια του Photoworks και πρώην επιμελήτρια της Tate Modern.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σκοπός είναι η παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης. Η βαθύτερη προσδοκία είναι το κοινό να γνωρίσει γνωστούς και άγνωστους χώρους της Αθήνας, να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και να συνδεθεί μαζί της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός ιδιωτικός χώρος στην κεντρική εμπορική συνοικία της πόλης μετατρέπεται σε ένα δημόσιο φόρουμ, όπου η πόλη, η κοινωνία και η τέχνη βρίσκονται στο επίκεντρο.

Venizelos, 2017PANOS KOKKINIASPANOS KOKKINIAS

Η έκθεση «Stock Images» παρουσιάζει διαφορετικές απόψεις της Αθήνας, μέσα από τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, τρεις διαφορετικούς τύπους φωτογραφίας: 1) Σκηνοθετημένες φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας αναδεικνύουν την πόλη ως σκηνή, 2) Ανθρώπινα πορτραίτα παρουσιάζουν τη ζωή στην πόλη, την πόλη σε κίνηση και 3) Φωτογραφίες αρχείου πλαισιώνουν τις προηγούμενες δύο ενότητες ενισχύοντας το τελικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας την αστική διάσταση, ως καμβά εξέλιξης της ανθρώπινης αλλά και της αστικής αφήγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!