Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ο Άρης, η Μάρθα, η Lucy και οι σύγχρονες τελετουργίες
[Euronews]: Ο Άρης, η Μάρθα, η Lucy και οι σύγχρονες τελετουργίες

[Euronews]: Ο Άρης, η Μάρθα, η Lucy και οι σύγχρονες τελετουργίες

Ο Άρης Παπαδόπουλος και η Μάρθα Πασακοπούλου γνωρίστηκαν πριν επτά χρόνια σε μια περφόρμανς. Εμείς τους γνωρίσαμε και τους ξεχωρίσαμε πριν δύο χρόνια περίπου, χάρις στην πρώτη τους χορογραφική δουλειά touching.just. Με αυτή την αφορμή, ένωσαν τις δυνάμεις τους, φτιάχνοντας το χορογραφικό και χορευτικό δίδυμο arisandmartha.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 27 & 28 Ιουνίου παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260 την τρίτη χορογραφική δουλειά τους, το «Lucy. Tutorial for a ritual», το οποίο στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και στο 25ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας την Κυριακή 21 Ιουλίου. Το έργο δανείζεται τον τίτλο του από τον αμφιλεγόμενο, διάσημο σκελετό αυστραλοπίθηκου που ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία το 1974.

Μάνος Αρβανιτάκης

Αυτό που τους ενδιαφέρει αυτή τη φορά είναι τι μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο τελετουργικό. Μεταφέρουν λοιπόν το κοινό σ’ έναν μεταιχμιακό κόσμο, όπου τα πάντα αποκτούν σημασία. Είναι μια «τελετουργική απόπειρα» σύνδεσης ετερόκλητων μεταξύ τους στοιχείων, ένα πείραμα για τα ασαφή χρονικά και χωρικά όρια του περάσματος από το ατομικό στο συλλογικό. Παίζοντας με τα στοιχεία της έκστασης αλλά και της συνειδητής παρατήρησης, της φαντασίας αλλά και της πραγματικότητας, το έργο μάς προτείνει να αναθεωρήσουμε τρόπους και τόπους τελετουργικών πρακτικών που διασώζονται μέσα στην καθημερινότητά μας. Να τους δούμε διαφορετικά και να αναρωτηθούμε αν από το ψεύτικο φτάνουμε σε κάτι αληθινό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!