Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αποκλειστική συνέντευξη του Σαάντ αλ Χαρίρι στο Euronews
[Euronews]: Αποκλειστική συνέντευξη του Σαάντ αλ Χαρίρι στο Euronews

[Euronews]: Αποκλειστική συνέντευξη του Σαάντ αλ Χαρίρι στο Euronews

«Συχνά ο Λίβανος φαίνεται σα να ισορροπεί στα όρια της αβύσσου. 15 χρόνια εμφυλίου πολέμου έχουν αφήσει σημάδια σχεδόν παντού εδώ γύρω και η εύθραυστη πολιτική διευθέτηση που ακολούθησε συνεχώς δοκιμάζεται από τον πόλεμο. Αυτή είναι μια πολύπλοκη χώρα που μοιάζει με παζλ. Και για πολλούς εδώ, ο μόνος άνδρας που είναι ικανός να κρατήσει τα κομμάτια του παζλ ενωμένα είναι ο Σαάντ Χαρίρι», μεταδίδει η δημοσιογράφος του Euronews, Ανελίζ Μπόρζες, η οποία εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον διορισμένο Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι.

Α.Μπόρζες: «Πρωθυπουργέ Χαρίρι, σας ευχαριστώ για τη συνέντευξή σας στο Euronews. Αυτή είναι μια σημαντική χρονια για το Λίβανο, διεξάχθηκαν βουλευτικές εκλογές για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, αυτό έγινε τον Μάιο και ακόμα δεν καταφέρατε να σχηματίσετε κυβέρνηση. Γιατί είναι τόσο δύσκολο και μήπως αυτό σημαίνει ότι θα είναι πρακτικά αδύνατο για σας να κυβερνήσετε αυτή τη χώρα;»

Σ.Χαρίρι:«Όχι, νομίζω ότι θα καταφέρω να σχηματίσω κυβέρνηση. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια. Κι αυτό γίνεται, όπως είπατε, μετά από μια δεκαετία κατά την οποία δε διεξήχθησαν εκλογές. Το νέο κοινοβούλιο απαρτίζεται από νέο αριθμό μελών και τα μεγέθη όλων των πολιτικών κομμάτων έχουν αλλάξει. Συνεπώς η πρόκληση να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μια κυβέρνηση συναίνεσης θα είναι λίγο δύσκολη, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά κόμματα που πρέπει να ικανοποιήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!