Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Από την ινδουιστική γιορτή Diwali στο φεστιβάλ Desert Trip στην Καλιφόρνια
[Euronews]: Από την ινδουιστική γιορτή Diwali στο φεστιβάλ Desert Trip στην Καλιφόρνια

[Euronews]: Από την ινδουιστική γιορτή Diwali στο φεστιβάλ Desert Trip στην Καλιφόρνια

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για το Diwali, μία από τις σημαντικότερες γιορτές του Ινδουισμού.

Η γιορτή συμβολίζει τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκότος, το θρίαμβο του καλού έναντι του κακού. Σηματοδοτεί την πρώτη μέρα του έτους για τους Ινδουιστές.

Είναι η 15η χρονιά που εορτάζεται στη βρετανική πρωτεύουσα. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, που έχει πακιστανική καταγωγή.

«Υπάρχει κόσμος που θέλει να διαιρέσει τις κοινότητές μας. Υπάρχει κόσμος που θέλει να στρέψει τους Ινδουιστές ενάντια στους Σιχ, τους Μουσουλμάνους ενάντια στους Χριστιανούς, τους Εβραίους ενάντια στους Ζαϊνιστές. Θα τους το επιτρέψουμε; Νομίζω ότι η ποικιλομορφία είναι δύναμη».

Οι Ινδοί της Μεγάλης Βρετανίας είναι η μεγαλύτερη εθνοτική κοινότητα του Λονδίνου, καθώς ξεπερνούν τους 542.000, δηλαδή το 6,6% του πληθυσμού.

Τι δηλώνουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες;

«Για μας είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ, όπου συναντιόμαστε και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα. Γιορτάζουμε όλοι μαζί τη σημαντικότερη γιορτή του χρόνου».

«Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι κοντά στην πατρίδα, όπως και πολλοί άλλοι Ινδοί εδώ γύρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!