Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αντιδρούν περιβαλλοντολόγοι και ακτιβιστές για τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια
[Euronews]: Αντιδρούν περιβαλλοντολόγοι και ακτιβιστές για τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια

[Euronews]: Αντιδρούν περιβαλλοντολόγοι και ακτιβιστές για τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια

Ανήσυχοι είναι οι περιβαλλοντολόγοι έχοντας διαβάσει ένα προσχέδιο που διέρρευσε και αφορά το νέο νομοθετικό πακέτο για την Ενεργειακή Ένωση για το 2030.

Σύμφωνα με αυτό, η Κομισιόν έχει πρόθεση να αφαιρέσει μία διάταξη που τώρα δίνει προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σχέση με την ηλεκτρική.

«Εάν δεν έχουμε αυτόν τον κανόνα, σημαίνει ότι οι διαχειριστές του δικτύου θα μπορούν να βάλουν άλλες τεχνολογίες στο σύστημα- ενέργεια από πυρηνικά, από κάρβουνο- πριν από τις ανανεώσιμες πηγές και δεν θα έχουν πλέον το κίνητρο να αντιμετωπίσουν τα θέματα που εμποδίζουν την ενεργειακή επάρκεια που έχει οριστεί μόλις στο 30%» δήλωσε η περιβαλλοντολόγος Τάρα Κόνολι από την Greenpeace.

Οι ακτιβιστές φοβούνται ότι αυτό το πακέτο δεν είναι επαρκές για τη μετάβαση σε μία οικονομία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ζητούν μεγαλύτερη φιλοδοξία, με υψηλότερους στόχους στην ενεργειακή επάρκεια.

«Ζητώντας το 40%, θέλουμε να σωθεί το ένα τέταρτο των εκατομμυρίων ζωών από τώρα και μέχρι το 2030, επειδή πρόκειται για πρόληψη των πρόωρων θανάτων που σήμερα προκαλούνται από την κακή ποιότητα του αέρα. Θα δημιουργηθούν παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας» είπε ο Μπρουκ Ρίλει από τους Φίλους της Γης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!