Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Άνθρωποι κοιμούνται μαζί με ποντίκια στη Χίο
[Euronews]: Άνθρωποι κοιμούνται μαζί με ποντίκια στη Χίο

[Euronews]: Άνθρωποι κοιμούνται μαζί με ποντίκια στη Χίο

Παγκόσμια ημέρα προσφύγων η 20η Ιουνίου. Μόνο την τελευταία διετία πέρασαν από την Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα που αναζήτησαν στην Ευρώπη μια καλύτερη ζωή. Τουλάχιστον 60.000 εγκλωβίστηκαν στη χώρα «μετά το παράνομο κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες του Βορράγειτονικές χώρες», όπως επισημαίνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Περίπου 40.000 φιλοξενούνται σε σπίτια και διαμερίσματα, ωστόσο αρκετοί παραμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως αυτοί της Σούδας και της Βιάλ στη Χίο όπου συνιστίζονται περίπου 4.000 άτομα, διπλάσιος αριθμό σε σχέση με την επίσημη χωρητικότητά τους.

Ο Ραφάτ από τη Συρία είναι 22 ετών. Είδε να απορρίπτεται πριν πέντε μήνες το αίτημα να του χορηγηθεί άσυλο. Έχει ασκήσει έφεση και περιμένει. Ο ίδιος αναφέρει: «Είναι δύσκολο εδώ, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για εμάς, αν κοιμόμαστε στους δρόμους… Απλά δεν ενδιαφέρονται. Το μόνο που μας δίνουν είναι υποσχέσεις. Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις».

Πέρα από την Χίο, άλλοι 10.000 μετανάστες παραμένουν αυτήν την περίοδο σε άλλα τέσσερα νησιά του Αιγαίου. Οι συνθηκες διαβίωσης μόνο εύκολες δεν είναι. Το νερό δεν επαρκεί και η θάλασσα χρησιμοποιείται ως μέσο και για καθαριότητα. Το φαγητό που προσφέρεται επίσης είναι λίγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!