Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Ανεβαίνει το θερμόμετρο» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν
[Euronews]: «Ανεβαίνει το θερμόμετρο» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν

[Euronews]: «Ανεβαίνει το θερμόμετρο» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν

Τον εμπλουτισμό του ουρανίου ανακο;Iνωσε πως θα επιταχύνει το Ιράν αμέσως μετά την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης από την Ουάσιγκτον.

«Θα γίνουμε μάρτυρες της έρευνας και κατασκευής διαφορετικών τύπων φυγοκεντρητών και νέων φυγοκεντρητών και οτιδήποτε χρειάζεται για τον εμπλουτισμό ουρανίου με ένα επιταχυμένο ρυθμό ο οποίος θα διεξαχθεί από τη δική μας υπηρεσία ατομικής ενέργειας»,τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αμοιβές ύψους έως και 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσους παράσχουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν να στοχοθετηθούν «χρηματοοικονομικές συναλλαγές των Φρουρών της Επανάστασης». Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν αμοιβή για πληροφορίες που στοχεύουν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές μιας κυβερνητικής οντότητας,

Όπως δήλωσε ο Μπράιαν Χουκ,σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτική έναντι του Ιράν:«Προχωρησαμε σε αυτό το βήμα, διότι οι Φρουροί της Επανάστασης λειτουργούν περισσότερο σαν τρομοκρατική οργάνωση παρά σαν κυβερνητικό όργανο».

Ο Ιρανός πρόεδρος , Χασάν Ροχανί, έδωσε προθεσμία δυο μηνών στις ευρωπαϊκές δυνάμεις για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, από την οποία αποχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος.Οι κυρώσεις από το Ντοναλντ Τραμπ ώστε να αναγκάσει το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία δεν φαινεται να έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Η πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για προσφορά 15 δισεκατομμύριων δολάριων σε πιστωτικές γραμμές στην Τεχεράνη αν η χώρα συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία απορρίφθηκε απο την Ουάσιγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!