Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αναλαμβάνει τα καθηκοντά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας
[Euronews]: Αναλαμβάνει τα καθηκοντά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

[Euronews]: Αναλαμβάνει τα καθηκοντά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

Με στόχο να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, να προσελκύσει περισσότερους νέους στην Εκκλησία, να προωθήσει τη θρησκευτική και παροικιακή εκπαίδευση και να συμβάλει θετικά στις ζωές των μελών της ελλαδικής και κυπριακής κοινότητας της Βρετανίας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας.

Ο 64χρονος μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Δαρδανελίων, γεννηθείς στις ΗΠΑ όπου και ζούσε μέχρι τώρα, εξελέγη πρόσφατα παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως διάδοχος του επί 31 έτη Αρχιεπισκόπου κ. Γρηγορίου, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, ο Σεβασμιώτατος παραδέχθηκε ότι δε γνωρίζει «τίποτα» για τη βρετανική πρωτεύουσα και την παροικία, αλλά είπε ότι θα είναι έτοιμος με τη βοήθεια των επισκόπων και των ιερέων όταν αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το χρονοδιάγραμμα της ανάληψης των καθηκόντων του και για τις πρώτες σκέψεις του για το τί θα ήθελε να κάνει από το νέο του αξίωμα, ο Σεβασμιώτατος επιβεβαίωσε ότι η ενθρόνισή του θα γίνει στις 27 Ιουλίου αν και εκκλησιαστικώς στις λειτουργίες μνημονεύεται ήδη από τους ιερείς.

«Την επομένη, στις 28, θα τελέσω την πρώτη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία και θα μου δοθεί η ποιμαντική ράβδος, θα καταστώ ο ποιμένας αυτού του ποιμνίου», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!