Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ανακατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι από αντιεξουσιαστές
[Euronews]: Ανακατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι από αντιεξουσιαστές

[Euronews]: Ανακατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι από αντιεξουσιαστές

Σε νέα επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι ετοιμάζεται να προχωρήσει η αστυνομία, ενώ προχώρησε σε 9 προσαγωγές αλληλέγγυων. Είχε προηγηθεί η ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Για την ανακατάληψη των δυο κτιρίων ανάρτησαν και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις .

Επί τόπου έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία .

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Oι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν κείμενο για τις ανακαταλήψεις σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ακολουθεί το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο Indymedia:

Γκρεμίζουμε τείχη οδεύοντας προς την ελευθερία

Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!