Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αμμόχωστος: Νέος δήμαρχος ο Σίμος Ιωάννου
[Euronews]: Αμμόχωστος: Νέος δήμαρχος ο Σίμος Ιωάννου

[Euronews]: Αμμόχωστος: Νέος δήμαρχος ο Σίμος Ιωάννου

Νέος δήμαρχος Αμμοχώστου εκλέγεται ο Σίμος Ιωάννου. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων, έλαβε ποσοστό 48,94%, επικρατώντας των συνυποψηφίων του στην εκλογικη αναμέτρηση που διεξήχθη μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Σε δηλώσεις του μετά τα αποτελέσματα, ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες, όλα τα κόμματα που τον υποστήριξαν, τους ανθυποψήφιούς του με τους οποίους είχαν ένα πολιτισμένο αγώνα, ενώ έκανε λόγο για ιδιάζουσες συνθήκες αυτής της εκλογικής διαδικασίας που αιτιολογούν ως ένα σημείο τη μεγάλη αποχή.

Έστειλε ακόμη το μήνυμα λέγωντας πως «για να ανατρέψουμε τα σχέδια της Τουρκίας πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Γεώργιος Χρυσαφίνης, «η διαδικασία των εκλογών εξελίχθηκε ομαλά και μέχρι τις έξι το απόγευμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το 30,36% των ψηφοφόρων, δηλαδή 9.587 άτομα. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 31.589».

Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι η προσέλευση των ψηφοφόρων ανήλθε στο 15,9% δηλαδή 5.023 άτομα και πως λειτούργησαν συνολικά 44 εκλογικά κέντρα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου υπέβαλαν υποψηφιότητα πέντε πρόσωπα, οι Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!