Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Άμεσα μέτρα για την θωράκιση του ευρωπαϊκού εμπορίου ζητά η Κομισιόν
[Euronews]: Άμεσα μέτρα για την θωράκιση του ευρωπαϊκού εμπορίου ζητά η Κομισιόν

[Euronews]: Άμεσα μέτρα για την θωράκιση του ευρωπαϊκού εμπορίου ζητά η Κομισιόν

Μέτρα για την ενίσχυση και υποστήριξη του ευρωπαϊκού εμπορίου ζητά η Κομισιόν από τους ηγέτες των 28. Κατά κύριο λόγο αυτό που απαιτείται είναι να οχυρωθεί η Ευρώπη απέναντι στην Κίνα και τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιεί, ειδικότερα στον κλάδο της αγοράς χάλυβα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γιούρκι Κατάινεν υποστηρίζει πως:
«Έχει ήδη πέσει στο τραπέζι η πρόταση για την καλύτερη υπεράσπιση των εργαζομένων στην Ευρώπη και των επιχειρήσεων κατά των τεχνητά χαμηλών τιμών που φτάνουν στην αγορά μας και κατά δεύτερον θα εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Το ευρωπαϊκό εμπόριο δέχεται πιέσεις από τις πρακτικές του ντάμπινγκ που χρησιμοποιεί η Κίνα και που συνίστανται στην πώληση σε τιμές χαμηλότερες από αυτές της εγχώριας αγοράς.

Ο Ρενώ Μπατιέ από την Aegis Europe, μιάς ομάδας περίπου 30 ευρωπαϊκών ομοσπονδιών του μεταποιητικού τομέα εκτιμά ότι:
«Η επιτροπή εστιάζει στη σημασία να παραμείνουν ισχυρές οι εξαγωγές διότι έχουμε ορισμένες χώρες που είναι πολύ δυνατές στις εξαγωγές αλλά βέβαια δεν μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί αυτό με μια αγορά ορθάνοιχτη σε αθέμιτες πρακτικές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!