Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Άλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο
[Euronews]: Άλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

[Euronews]: Άλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

Άλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον και αφού η Αθήνα διεμήνυσε ότι δεν θα διακινδύνευε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ παρέχοντας βοήθεια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press το πλήρωμα του πλοίου Adrian Darya 1, τροποποίησε στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης τον προορισμό επιλέγοντας το λιμάνι Μερσίνα της Τουρκίας αντί της Καλαμάτας όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο το πλήρωμα μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε τοποθεσία στο σύστημα και τελικά η Τουρκία να μην τελικά είναι ο πραγματικός προορισμός. Η Μερσίνα απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από διυλιστήριο της Συρίας, όπου οι αρχές ισχυρίζονταν ότι το πλοίο κατευθυνόταν αρχικά προτού κατασχεθεί στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ στις αρχές Ιουλίου.

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν το νέο προορισμό του τάνκερ που μεταφέρει 2.1 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου αξίας περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση από την Τουρκία, ο πρόεδρος της οποίας συνομιλεί απευθείας με την Τεχεράνη και τη Ρωσία για το θέμα του πολέμου στη Συρία.

Σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού πλοίων MarineTraffic.com το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν το πρωί του Σαββάτου νότια της Σικελίας στη Μεσόγειο και λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα με την οποία κινείται εκτιμάται ότι θα φτάσει στη Μερσίνα το μεσημέρι του επόμενου Σαββάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!