Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αλλαγή πρωθυπουργού στη σκιά των ερευνών για τη δολοφονία της δημοσιογράφου
[Euronews]: Αλλαγή πρωθυπουργού στη σκιά των ερευνών για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

[Euronews]: Αλλαγή πρωθυπουργού στη σκιά των ερευνών για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Περισσότερα από 17.000 μελη του Εργατικού Κόμματος στη Μάλτα συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη που θα αναλάβει στη θέση του Τζόζεφ Μουσκάτ.

Με ποσοστό 58%, αναδείχθηκε νικητής ο Ρόμπερτ Αμπέλα, ο οποίος δε θεωρείτο φαβορί.

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ παραιτείται τη Δευτέρα μετά την πολιτική κρίση που ξέσπασε στη χώρα, μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίθια.

Το Εργατικό Κόμμα παραμένει στην διακυβέρνηση της χώρας για ακόμη δύομιση χρόνια.

Ο εν αναμονή πρωθυπουργός της Μάλτας υποσχέθηκε να μην επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δεσμεύθηκε και να κρατήσει «ζωντανή». την κληρονομιά του άνδρα που διαδέχεται, του Τζόζεφ Μουσκάτ,

Ο Ρόμπερτ Αμπέλα, ο οποίος εξελέγη ηγέτης του Εργατικού Κόμματος την Κυριακή, αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός διαδεχόμενος τον Μουσκάτ σήμερα Δευτέρα.

Αφότου ο Μουσκάτ ανέλαβε την εξουσία το 2013, η Μάλτα έχει καταγράψει χρόνια οικονομικής ανάπτυξης-ρεκόρ το 2013, αλλά έχει επίσης τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο λόγω ανησυχιών για το κράτος δικαίου και ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος χορήγησης υπηκοότητας σε πολύ πλούσιους.

Στην πρώτη ομιλία του ως ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ο Αμπέλα παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση Μουσκάτ διέπραξε κάποια «λάθη» αλλά δεν επεκτάθηκε.

«Δεν θα επαναληφθούν», είπε. «Σας δίνω τον λόγο μου.»

Υποσχέθηκε να ενισχύσει το κράτος δικαίου στη Μάλτα αλλά είπε ότι θα διασφαλίσει επίσης ότι «θα μας επιτραπεί να κυβερνήσουμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!