Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αλγερία: Συνελήφθη ο αδελφός του Μπουτεφλίκα
[Euronews]: Αλγερία: Συνελήφθη ο αδελφός του Μπουτεφλίκα

[Euronews]: Αλγερία: Συνελήφθη ο αδελφός του Μπουτεφλίκα

Ο Σαΐντ Μπουτεφλίκα, ο νεότερος αδελφός του πρώην προέδρου της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, και δύο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ο Σαϊντ Μπουτεφλίκα, υπήρξε ο κορυφαίος σύμβουλος της προεδρίας επί μια δεκαετία και θεωρείτο ο ηγέτης που θα διαδεχθεί τον αδελφό ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2013.

Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος, ο πρόεδρος παραιτήθηκε στις 2 Απριλίου, όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με αίτημα την απομάκρυνση όλων εκείνων που συνδέονται με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Άχμεντ Γκάεντ Σάλαχ έχει δεσμευτεί ότι θα απαλλάξει τη χώρα από τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους ολιγάρχες και τους στρατιωτικούς ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού στις αρχές. Πολλοί ολιγάρχες, μεταξύ των οποίων και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αλγερία, ο Ισάντ Ρεμπράμπ, έχουν προφυλακιστεί και διενεργούνται έρευνες σε βάρος τους.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου Αμπντελκάντερ Μπενσαλάχ –ο οποίος θα διατηρήσει το αξίωμα αυτό μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, στις 4 Ιουλίου– αλλά και του πρωθυπουργού Νουρεντίν Μπεντούι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!