Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ακάρ: «Η Ελλάδα εξόπλισε παράνομα 16 νησιά»
[Euronews]: Ακάρ: «Η Ελλάδα εξόπλισε παράνομα 16 νησιά»

[Euronews]: Ακάρ: «Η Ελλάδα εξόπλισε παράνομα 16 νησιά»

Οι προκλητικές δηλώσεις των τούρκων υπουργών και αξιωματούχων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου δεν έχουν τελειωμό.

Αυτή την φορά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν τηρεί το…διεθνές δίκαιο! Ένα διεθνές δίκαιο που η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ακάρ ζητά την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών. Μάλιστα όπως είπε η Ελλάδα διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά, παραβιάζοντας το διεθνές Δίκαιο.

Παρά το ότι τα νησιά έχουν αποστρατικοποιημένο στάτους, κατά παράβαση των συνθηκών εξόπλισαν τα 16. Προσδοκούμε από την Ελλάδα, να συμπεριφερθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τις συνθήκες που έχει υπογράψει και τις σχέσεις καλής γειτονίας”

Μάλιστα ο τούρκος υπουργός σχολιάζοντας το ζήτημα των παραβιάσεων εξέφρασε την πεποίθηση πως στον κόσμο δεν εννοείται να υπάρχουν χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριος χώρος 10.

“Αυτό κάνουν οι Έλληνες, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι παράνομο και παράδοξο.” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ ανέφερε πως παράλληλα με τον αντιτρομοκρατικό αγώνα στην Τουρκία, συνεχίζονται οι δραστηριότητες σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Λιβύη οι οποίες όπως τόνισε συνεχίζονται με σεβασμό προς το διεθνές δίκτυο και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

«Αλλά πάντοτε δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάσουν το δίκαιο και τα δικαιώματά μας, αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!