Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αυστρία: Μία ανάσα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου
[Euronews]: Αυστρία: Μία ανάσα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου

[Euronews]: Αυστρία: Μία ανάσα πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου

Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 οι πολίτες της Αυστρίας θα προσέλθουν στις κάλπες, για τρίτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο, για να εκλέξουν τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της χώρας.

Η κατάρρευση των παραδοσιακών πολιτικών σχηματισμών όμως, δηλαδή του Σοσιαλδημοκρατικού και του Λαϊκού Κόμματος και η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς, δημιουργούν τριγμούς στις ισορροπίες του πολιτικού συστήματος προκαλώντας το διχασμό της αυστριακής κοινωνίας.

Οι πολίτες είναι επιπλέον πιεσμένοι από την ακύρωση της επανάληψης του δεύτερου γύρου αλλά και τις συνεχείς μετατοπίσεις της ημερομηνίας ψηφοφορίας.

Στον πρώτο γύρο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2016, πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο 45χρονος Νόρμπερτ Χόφερ, υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας, με ποσοστό 35,5%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο 72χρονος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν με ποσοστό 21,34%, ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές με την υποστήριξη της Ομάδας των Πράσινων.

Ο δεύτερος γύρος πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, μέσα σε ένα κλίμα έντονης πόλωσης. Μετά την καταμέτρηση και των επιστολικών ψήφων, ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ πήρε ποσοστό 49,7% και ο πράσινος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν ανακηρύχθηκε νικητής με ποσοστό 50,3%.

Το αποτέλεσμα αμφισβητήθηκε από το Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο κατέθεσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ζητώντας την επανάληψη του δευτέρου γύρου των εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!