Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αυστραλία: Από την «Μαύρη Παρασκευή» του 1939 στις σημερινές πυρκαγίες – BINTEO
[Euronews]: Αυστραλία: Από την «Μαύρη Παρασκευή» του 1939 στις σημερινές πυρκαγίες – BINTEO

[Euronews]: Αυστραλία: Από την «Μαύρη Παρασκευή» του 1939 στις σημερινές πυρκαγίες – BINTEO

Έχουν περάσει 81 χρόνια και οι Αυστραλοί ζουν και πάλι τον όλεθρο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ήταν Παρασκευή 13 Ιανουαρίου του 1939. Μία από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας κατέστρεφε μεγάλο μέρος της πολιτείας Βικτώρια.

Περισσότερα από 20,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περίπου 5 εκατομμύρια εκτάρια είχαν γίνει στάχτη ενώ 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πάνω από 1,300 σπίτια και συνολικά 3,700 κτίρια καταστράφηκαν.

Courtesy of Department of Environment and Primary Industries, Victoria.

Αρκετές μικρές πόλεις σβήστηκαν από τον χάρτη από την ολική καταστροφή που άφησε πίσω της η φονική αυτή πυρκαγιά. Το 75% της πολιτείας Βικτώρια επηρρεάστηκε από τις δασικές αυτές πυρκαγιές.

Τις ημέρες εκείνες η πρωτεύουσα της πολιτείας, Μελβούρνη ζούσε μία από τις πιο ζεστές μέρες, για την τότε εποχή. Στις 13 Ιανουαρίου η θερμοκρασία άγγιξε τους 45,6 βαθμούς κελσίου.

Αρκετές πόλεις που σήμερα είναι προάστια της Μελβούρνης κάηκαν αφού η πυρκαγιά έφτασε σχεδόν μέσα στην πόλη της Μελβούρνης.

81 χρόνια μετά η Αυστραλία ζει και πάλι τον πύρινο εφιάλτη. Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και μέχρι στιγμής το 2020, άγγιξαν στην Μελβούρνη τους 47,5 βαθμούς κελσίου ενώ ορισμένες μέρες καταγράφησαν και θερμοκρασίες πάνω από 48 βαθμούς!

Η χώρα ζει για μήνες την καταστροφή από τις τεράστιες πυρκαγιές που μέχρι στιγμής έχουν αφήσει πίσω τους 27 νεκρούς, 2.000 σπίτια έγιναν στάχτη και περίπου 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάηκαν σε όλη τη χώρα, μια επιφάνεια ίση με το νησί της Ιρλανδίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!