Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αφρική: Μαίνεται η μάχη κατά των ισλαμιστών
[Euronews]: Αφρική: Μαίνεται η μάχη κατά των ισλαμιστών

[Euronews]: Αφρική: Μαίνεται η μάχη κατά των ισλαμιστών

Την έκρυθμη κατάσταση στη Δυτική Αφρική, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών αναμένεται να συζητήσει ο Εμανουέλ Μακρόν με τους ομολόγους της Ομάδας των 5 του Σαχέλ, δηλαδή από το Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο, την Μαυριτανία, τον Νίγηρα και το Τσαντ.

Την τελευταία περίοδο πληθαίνουν οι επιθέσεις εναντίον πολιτών και εναντίον θέσεων του στρατού στην περιοχή.

Η περιοχή του Σαχέλ, μια στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα, είναι το επίκεντρο του πολέμου κατά των ισλαμιστών εδώ και μία δεκαετία σχεδόν.

Την ώρα που η κατάσταση φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου, οι 5 ηγέτες αναμένεται να συντονίσουν τις ενέργειές τους στο στρατιωτικό πεδίο για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.

Περισσότεροι από 4000 Γάλλοι στρατιώτες υποστηρίζουν τις τοπικές δυνάμεις.

Η αποστολή τους είναι να μην επιτρέψουν στους ισλαμιστές που θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για την Ευρώπη να βρουν καταφύγιο σε αυτή την περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες η Αλ Κάιντα και η Μπόκο Χαράμ είναι ακόμα ενεργές.

Τον περασμένο μήνα, τοπικοί ηγέτες συγκάλεσαν επείγουσα Σύνοδο για να επαναεκτιμήσουν την στρατηγική τους μετά το θάνατο 71 στρατιωτών από τον Νίγηρα.

«Έχετε καταφέρει να αποδυναμώσετε αυτές τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες που στρατολογούν, σκλαβώνουν, υποθάλπτουν την τρομοκρατία και το έγκλημα. Να είστε υπερήφανοι», είχε δηλώσει το 2018 ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ωστόσο εκφράσει πολλές φορές και την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου και τις ανθρώπινες απώλειε ς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!