Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: 1300 Playmobil αποτυπώνουν ευφάνταστα την Επανάσταση του 1821
[Euronews]: 1300 Playmobil αποτυπώνουν ευφάνταστα την Επανάσταση του 1821

[Euronews]: 1300 Playmobil αποτυπώνουν ευφάνταστα την Επανάσταση του 1821

1300 Playmobil και 20 διοράματα μας καλούν να δούμε αλλιώς την Επανάσταση του 1821. Η πρωτότυπη έκθεση που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εστιάζει με ευφάνταστο και πρωτότυπο τρόπο στην πολιορκία της Τριπολιτσάς, την Έξοδο του Μεσολογγίου, στον Όρκο των Φιλικών, στην Αρπαγή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν, στη δολοφονία του Καποδίστρια και σε άλλα σημαντικά γεγονότα της Επαναστατικής περιόδου, καθώς και σε σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα.

Στόχος τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά: «Ο στόχος μας είναι βασικά να ανοίξει το μουσείο προς το ευρύτερο κοινό. Στα παιδιά, τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα σκεφτόντουσαν να έρθουν να το επισκεφθούν. Θέλουμε να προβάλλουμε μια διαφορετική προσέγγιση της περιόδου της Επανάστασης του 1821, ώστε να δώσουμε αφορμές στους μικρούς επισκέπτες, ώστε να τη δουν διαφορετικά» επισημαίνει η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Νατάσα Καστρίτη.

80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες αλλά και Οθωμανοί που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil. Πέντε συλλέκτες Playmobil δούλεψαν σκληρά για αρκετό καιρό μαζί με την ομάδα των επιμελητών του μουσείου για να γίνει πραγματικότητα αυτή η εντυπωσιακή και ιστορικά τεκμηριωμένη προσέγγιση της ιστορικής περιόδου.

Ένας από αυτούς, ο Άγγελος Γιακουμάτος μίλησε στο Euronews για την έκθεση: «Μέσα από το παιχνίδι μπορούν να περάσουν στα παιδιά πάρα πολλά ιστορικά στοιχεία και μπορούν να πάρουν μια γεύση της ατμόσφαιρας του 1821.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!