Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ζιμπάμπουε: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μουγκάμπε από το στρατό
[Euro2day]: Ζιμπάμπουε: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μουγκάμπε από το στρατό

[Euro2day]: Ζιμπάμπουε: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μουγκάμπε από το στρατό

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής στέλνει υπουργούς του στη Ζιμπάμπουε για να μιλήσουν με τον Μουγκάμπε και τον Στρατό. Στη Δικαιοσύνη μόνο εγκληματίες που θέλουν να προκαλέσουν πόνο στη χώρα, υποστηρίζει ο Στρατός.

Ο Τζέικομπ Ζούμα, Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και επίσης Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κοινότητας της Μεσημβρινής Αφρικής, μίλησε στο Μουγκάμπε νωρίτερα, κι ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν καταλάβει την εξουσία, σε μια κίνηση που λένε ότι είναι απαραίτητη, για την αποτροπή μιας βίαιης σύγκρουσης. Η κυβέρνηση Ζούμα είναι επίσης σε επαφή με την Εθνική Άμυνα της Ζιμπάμπουε, δήλωσε η Προεδρία της Νότιας Αφρικής σε ηλεκτρονική της δήλωση, ενώ αποστέλλει ειδικό απεσταλμένο στη Ζιμπάμπουε, λόγω των εξελίξεων.

Οι αμυντικές δυνάμεις της Ζιμπάμπουε δήλωσαν ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια του Μουγκάμπε, καθώς και της οικογένειάς του, ενώ, μέσω τηλεοπτικής δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου, τόνισαν ότι η στρατιωτική δράση δεν ήταν πραξικόπημα. Στόχο έχουν να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη μόνο “εγκληματίες γύρω του, που με τα εγκλήματά τους προκαλούν κοινωνικό και οικονομικό πόνο στη χώρα”, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Ο Ζούμα στέλνει επίσης τον υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικών Βετεράνων της Νότιας Αφρικής, Nosiviwe Mapisa-Nqakula και τον υπουργό Κρατικής Ασφάλειας Bongani Bongo στη Ζιμπάμπουε, για να συναντηθεί με τον Μουγκάμπε και τον Στρατό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!