Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξεκίνησε ο «διάλογος» της Αθήνας με τις αγορές
[Euro2day]: Ξεκίνησε ο «διάλογος» της Αθήνας με τις αγορές

[Euro2day]: Ξεκίνησε ο «διάλογος» της Αθήνας με τις αγορές

Η στρατηγική του ΟΔΔΗΧ για την έξοδο στις αγορές μετά την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Οι αποδόσεις, οι αναβαθμίσεις, οι προσδοκίες και η νέα έξοδος στις αγορές. Βιώσιμο βλέπει το χρέος η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στάση αναμονής, τηρούν υπουργείο Οικονομικών και Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αναφορικά με τα επόμενα βήματα εξόδου της χώρας στις αγορές με το βασικό σύνθημα να είναι «δεν βιαζόμαστε».

Η πρώτη αντίδραση των αγορών στην απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής ήταν θετική, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε καθοδικό κανάλι, πλην όμως, το μέγεθος της πτώσης και η διατήρηση των τάσεων θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα στη βάση των αναλύσεων βιωσιμότητας χρέους, αλλά και της αντίδρασης των οίκων αξιολόγησης, αν υποθέσουμε ότι τα εξωγενή ρίσκα παραμένουν υπό έλεγχο.

Παράγοντες της αγοράς ομολόγων προεξοφλούν αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα, το εύρος της οποίας κανένας δεν ρισκάρει να προβλέψει, ενώ επισημαίνουν πως το μαξιλάρι ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί ήδη και θα διευρυνθεί εντός Ιουλίου με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ, καλύπτει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες στη χειρότερη περίπτωση για 22 μήνες και στην καλύτερη έως και το τέλος του 2022.

Με τα σημερινά δεδομένα, στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν ρευστά διαθέσιμα της τάξεως των 16 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!