Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξεκίνησαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας
[Euro2day]: Ξεκίνησαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας

[Euro2day]: Ξεκίνησαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας

“Αμυντικού χαρακτήρια” οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις λένει ΗΠΑ και Νότια Κορέα, ενώ η Πιονγκγιάνγκ λέει πως ο χαρακτηρισμός αυτός είναι “παραπλανητική μάσκα”.

Σε τεταμένο κλίμα λόγω του πυραυλικού και πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας ξεκίνησαν σήμερα οι κοινές στρατιωτικές προσομοιωμένες σε υπολογιστή ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.
Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Μοον Γιαε-ιν δήλωσε πως οι κοινές ασκήσεις, που φέρουν την ονομασία Ulchi Freedom Guardian, είναι αποκλειστικά αμυντικές και δεν έχουν στόχο να προκαλέσουν εντάσεις στην Κορεατική χερσόνησο.
«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αυξηθούν οι στρατιωτικές εντάσεις στην Κορεατική χερσόνησο καθώς οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται ετησίως και είναι αμυντικής φύσης», δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Η Βόρεια Κορέα δεν θα πρέπει να μεγαλοποιεί τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε την ειρήνη, ούτε θα πρέπει να εμπλακεί σε προκλητικές κινήσεις που θα επιδείνωναν την κατάσταση, χρησιμοποιώντας τις ασκήσεις ως δικαιολογία», συμπλήρωσε.
Οι κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας θα συνεχιστούν μέχρι τις 31 Αυγούστου και περιλαμβάνουν προσομοιώσεις σε υπολογιστή με στόχο την προετοιμασία σε περίπτωση πολέμου με μια Βόρεια Κορέα που έχει πυρηνικές δυνατότητες.
Και οι ΗΠΑ δηλώνουν πως οι ασκήσεις είναι «αμυντικού χαρακτήρα», αν και η Βόρεια Κορέα λέει πως αυτός ο χαρακτηρισμός πρόκειται για «παραπλανητική μάσκα».
Η Πιονγκιάνγκ θεωρεί πως αυτού του είδους οι ασκήσεις αποτελούν προετοιμασία για εισβολή και κατά το παρελθόν έχει εκτοξεύσει πυραύλους και έχει προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες που συνέπεσαν με τις στρατιωτικές ασκήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!