Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξεκινά το «σκανάρισμα» ΕΤΕ και Alpha από SSM
[Euro2day]: Ξεκινά το «σκανάρισμα» ΕΤΕ και Alpha από SSM

[Euro2day]: Ξεκινά το «σκανάρισμα» ΕΤΕ και Alpha από SSM

Οι τράπεζες έστειλαν στην ΤτΕ όλα τα στοιχεία. Προβληματισμός ότι τα ρυθμισμένα που «ξεκουρδίζονται» και τα νέα NPLs που δημιουργήθηκαν το πρώτο 5μηνο φέρνουν μπροστά επιθετικές κινήσεις όπως οι πωλήσεις κόκκινων δανείων.

Το ξεσκόνισμα όλων των δανείων, ενήμερων, ρυθμισμένων, προβληματικών και κόκκινων, της Εθνικής και της Alpha Bank ξεκινά την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος – για λογαριασμό του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) – και ο επιτόπιος έλεγχος στις δύο τράπεζες θα διαρκέσει 12 εβδομάδες.

Αμέσως μετά το κλιμάκιο θα μεταφερθεί για την ίδια διαδικασία στην Eurobank και την τράπεζα Πειραιώς.

Η… απόβαση του μεικτού κλιμακίου της ΤτΕ και του SSM στις δύο τράπεζες (Εθνική και Alpha Bank ) ήταν προγραμματισμένη για την τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο αναβλήθηκε για λίγες ημέρες για τυπικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει στην Τράπεζα της Ελλάδος κατόπιν αιτήματος της τελευταίας το σύνολο των δανείων όπως αυτά διαμορφώνονταν την 31η Μαρτίου 2017, προκειμένου να γίνει η σχετική προετοιμασία ενόψει του ελέγχου. «Μας ζήτησαν την ακτινογραφία όλων των κατηγοριών, στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά (μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων) είτε είναι ενήμερα είτε ρυθμισμένα είτε ανήκουν στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων», τονίζει στο euro2day.gr αρμόδιο στέλεχος της μίας εκ των δύο τραπεζών, οι οποίες από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του ελέγχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!