Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξανθός: Η «γραμμή» των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία δεν έχει κοινωνικές συμμαχίες
[Euro2day]: Ξανθός: Η «γραμμή» των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία δεν έχει κοινωνικές συμμαχίες

[Euro2day]: Ξανθός: Η «γραμμή» των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία δεν έχει κοινωνικές συμμαχίες

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ανακοινώνοντας τις ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι «τώρα είναι που θα ανατριχιάσετε», σχολιάζει ο πρώην υπουργός.

«Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2020, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα «πιλοτικό» πρόγραμμα ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα) σε 3 νοσοκομεία του ΕΣΥ», σχολιάζει ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Κατ’αρχήν είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι την ανακοίνωση του προγράμματος δεν την κάνει ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ίσως γιατί θέλει να δώσει το «σήμα» προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές (επιχειρηματίες υγείας, ασφαλιστικές εταιρείες, διαγνωστικές αλυσίδες) ότι η υπόθεση αυτή είναι υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση, αλλά και για να στείλει ένα «μήνυμα» αποφασιστικότητας.

Επειδή καταλαβαίνει πολύ καλά ότι είναι μια κίνηση πολύ επιθετική προς τη δημόσια περίθαλψη που θα προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ανακοινώνοντας τις ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι «τώρα είναι που θα ανατριχιάσετε»!

»Προφανώς το «θρίλερ» της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ αρχίζει σύντομα και η «ανατριχίλα» δεν θα αφορά την αντιπολίτευση (που υποτίθεται ότι έχει ιδεοληψίες με τον κρατικό τομέα της υγείας) αλλά τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και την κοινωνική πλειοψηφία. Οι πολίτες που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη δημόσια περίθαλψη παρά τα προβλήματα και τις παθογένειές της, θα αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι οι ΣΔΙΤ που προωθεί η κυβέρνηση δεν στοχεύουν στην ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στην ενίσχυση της πολιτικής της καθολικής κάλυψης με περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, αλλά στην εκχώρηση των «φιλέτων» του ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στη δημιουργία «ζωτικού χώρου» κερδοφορίας για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα.

»Η απάντηση σ’ αυτό το νεοφιλελεύθερο σχέδιο είναι ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!