Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ξανά σε χαμηλό η τουρκική λίρα μετά την προσωρινή ανάκαμψη
[Euro2day]: Ξανά σε χαμηλό η τουρκική λίρα μετά την προσωρινή ανάκαμψη

[Euro2day]: Ξανά σε χαμηλό η τουρκική λίρα μετά την προσωρινή ανάκαμψη

Το δολάριο είχε απομακρυνθεί από το ιστορικό υψηλό σημείο των 4,5 λιρών, φτάνοντας στις 4,38 λίρες. Σήμερα όμως το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί ξανά και φτάνει στις 4,44 λίρες ανά δολάριο.

H μίνι ώθηση που πήρε η τουρκική λίρα μετά τις ενδείξεις για ανάληψη δράσης από τον Τούρκο Πρόεδρο και την Κεντρική Τράπεζα, πατάει φρένο σήμερα.

Η Κεντρική Τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι θα γίνουν τα «απαραίτητα βήματα» και το δολάριο είχε απομακρυνθεί από το ιστορικό υψηλό σημείο των 4,5 λιρών, φτάνοντας στις 4,38 λίρες. Σήμερα όμως, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί ξανά και φτάνει στις 4,44 λίρες ανά δολάριο.

Σύμφωνα με αναλυτές της Commerzbank, δεν είναι μόνο ένας ο λόγος, αλλά πολλοί, για τους οποίους η λίρα έχει χαμηλότερη πορεία. «Κάποιοι από αυτούς θα αλλάξουν. Ίσως η αγορά δεν θα έχει πια ανησυχίες για τις εκλογές, αν η επόμενη δημοσκόπηση δείξει αποφασιστική ηγεσία για το ΑΚΡ. Ίσως η αγορά μπορεί να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομική υπέρβαση λόγω των εκλογών ή ίσως ακόμη πέσουν οι τόνοι σύντομα με το Ιράν και υποχωρήσουν και οι τιμές του αργού».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!