Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: XA: Πώς θα διατηρήσει το προβάδισμα το θετικό σενάριο
[Euro2day]: XA: Πώς θα διατηρήσει το προβάδισμα το θετικό σενάριο

[Euro2day]: XA: Πώς θα διατηρήσει το προβάδισμα το θετικό σενάριο

Η εικόνα της αγοράς μετά την αναθεώρηση των δεικτών του MSCI. Ο θετικός ρόλος των νέων ρεκόρ στην αγορά ομολόγων. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, τις τράπεζες και τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Μετά το review των δεικτών του MSCI, η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου μπορεί να είναι πιο ενδεικτική των διαθέσεων των επενδυτών.

Το ισχυρό profit taking στις εγχώριες μετοχές και κυρίως στις τραπεζικές αξίες στις προηγούμενες εβδομάδες μετεκλογικά και έως τις 16/8, έφερε δυναμική επανεμφάνιση των αγοραστών με αρωγό και τα ιστορικά χαμηλά των αποδόσεων των εγχώριων ομολόγων.

Η διατήρηση της αυξημένης μεταβλητότητας, η κίνηση προς τις 880 – 900 μονάδες και η ευκολία ή μη παραμονής πάνω από τη σημαντική περιοχή στήριξης των 830 μονάδων, θα δείξει πόσο ισχυρό είναι το θετικό σενάριο που εξυφαίνεται.

Από την άλλη πλευρά, η προσέγγιση και αποτυχία διάσπασης των 900 μονάδων στον Γενικό Δείκτη και των 2.250 μονάδων στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έφερε ρευστοποιήσεις τις προηγούμενες φορές, οπότε και αυτήν την φορά πιθανή προσέγγιση των επίπεδων απαιτούν προσοχή, γιατί θα απαιτηθεί σημαντική ενίσχυση των χρηματικών εισροών, που ίσως και λόγω εποχικότητας να είναι δύσκολο να συμβεί. Με το κλίμα στο εξωτερικό να παραμένει ασταθές, δεν είναι απίθανο η ανοδική δυναμική να ολοκληρωθεί χαμηλότερα από τις 900 μονάδες και έπειτα να επέλθει ισχυρό profit taking στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!