Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν facebook και twitter
[Euro2day]: Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν facebook και twitter

[Euro2day]: Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν facebook και twitter

Να εξηγούν οι εταιρείες στους χρήστες γιατί «κατεβάζουν» υλικό τους και γιατί «κλείνουν» λογαριασμούς, καλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις εταιρείες. Facebook και twitter πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν το twitter και το facebook να δώσουν στους χρήστες περισσότερη σαφήνεια για την κατάργηση περιεχομένου και τη διαγραφή λογαριασμών, έτσι ώστε να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς νόμους περί προστασίας των καταναλωτών.

Τον προηγούμενο Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τα social media και το google ότι έπρεπε να αλλάξουν τους όρους και τις συνθήκες και να επιτρέπουν στους χρήστες να αναφέρουν περιστατικά εξαπάτησης, να έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν νομικά κατά των εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στις ΗΠΑ και να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αφαιρείται περιεχόμενο.

Σήμερα οι Βρυξέλλες σημείωσαν ότι ενώ το google έχει συμμορφωθεί με όλες τις απαιτούμενες αλλαγές, το facebook και το twitter πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Vera Jourova, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα καταναλωτών και δικαιοσύνης είπε ότι ήταν «απαράδεκτο να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη» πολλές αλλαγές και «ότι παίρνει πολύ χρόνο».

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η Κομισιόν ανεβάζει την πίεση σε στις εταιρείες-γίγαντες της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσουν άλλες μορφές παράνομου περιεχομένου, όπως λόγου μίσους και ψεύτικων ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!