Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι βρετανικές αρχές ζητούν διαχωρισμό της BT από την Openreach
[Euro2day]: Οι βρετανικές αρχές ζητούν διαχωρισμό της BT από την Openreach

[Euro2day]: Οι βρετανικές αρχές ζητούν διαχωρισμό της BT από την Openreach

Οι αρχές εξέφρασαν φέτος ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, ωστόσο η εταιρία τηλεπικοινωνιών απέρριψε τις προτάσεις τους για μεγαλύτερη ανεξαρτησία του βραχίονα υποδομών, Openreach. Τώρα η Ofcom θα ενημερώσει την Κομισιόν για τις κινήσεις της.

Η ρυθμιστική αρχή που είναι αρμόδια για τη βρετανική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, Ofcom, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά με επίσημη ειδοποίηση με την οποία θα απαιτήσει από την BT Group να διαχωρίσει το βραχίονά της για τις υποδομές, Openreach, αφότου η εταιρία τηλεπικοινωνιών δεν κατάφερε να προσφέρει προτάσεις για την επίλυση ανησυχιών για μονοπώλιο.

Νωρίτερα φέτος, η βρετανική αρχή είχε ζητήσει από την επιχείρηση δικτύων της BT να γίνει ξεχωριστή εταιρία με δικό της συμβούλιο, ωστόσο δεν έκανε έκκληση για πλήρη διαχωρισμό των επιχειρήσεων εκείνη τη στιγμή.

Η κίνηση που πρότεινε η Ofcom απορρίφθηκε από την ΒΤ, η οποία όμως υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε «σημαντικές αλλαγές στη διακυβέρνηση» του βραχίονά της, περιλαμβανομένου του σχηματισμού νέου συμβουλίου και μεγαλύτερης ανεξαρτησίας σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό.

Η BT είχε δηλώσει ότι ο νομικός διαχωρισμός ήταν υπερβολή και παράλληλα απέρριψε τις προτάσεις της αρχής βάσει των οποίων η Openreach θα είχε δικό της δίκτυο περιουσιακών στοιχείων και προσωπικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!