Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Μείωση των εργαζομένων για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια
[Euro2day]: Βρετανία: Μείωση των εργαζομένων για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια

[Euro2day]: Βρετανία: Μείωση των εργαζομένων για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια

Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 14.000 στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, εμφανίζοντας την πρώτη υποχώρηση από το 2015, ενώ ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών Βρετανών αυξήθηκε κατά 117.000 άτομα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά ετών.

Τα στοιχεία για τους εργαζόμενους στη Βρετανία μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, καθώς ο αριθμός των ατόμων που αποχώρησαν από το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε σημαντικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, ο ρυθμός της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,3% στο τρίμηνο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.
Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 14.000 άτομα στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, εμφανίζοντας την πρώτη υποχώρηση από το 2015. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών Βρετανών -αυτών δηλαδή που ούτε εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία- αυξήθηκε κατά 117.000 άτομα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!