Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Μάχη για το Brexit και την πολιτική της επιβίωση δίνει η Μέι
[Euro2day]: Βρετανία: Μάχη για το Brexit και την πολιτική της επιβίωση δίνει η Μέι

[Euro2day]: Βρετανία: Μάχη για το Brexit και την πολιτική της επιβίωση δίνει η Μέι

Τουλάχιστον δύο ανώτεροι υπουργοί εξετάζουν αν θα παραιτηθούν ή όχι, την ώρα που πληροφορίες θέλουν το Συντηρητικό κόμμα να καταθέτει πιθανότατα πρόταση μομφής εναντίον της. Οι διαφωνίες, οι επιθέσεις και η επόμενη μέρα.

Μάχη για την πολιτική επιβίωση της δίνει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ΤερέζαΜέι, την ώρα που μία «επανάσταση» μέσα στο κόμμα της απειλεί να «εκτροχιάσει» τα σχέδια της για το Brexit και να αναγκάσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Τουλάχιστον δύο ανώτεροι υπουργοί εξετάζουν αν θα παραιτηθούν ή όχι, την ώρα που πληροφορίες θέλουν το Συντηρητικό κόμμα να καταθέτει πιθανότατα πρόταση μομφής εναντίον της.

Από την άλλη πλευρά, επιχειρηματίες και στελέχη της οικονομίας εμφανίζονται ικανοποιημένοι που η Τερέζα Μέι επιτέλους εξασφάλισε μία συμφωνία, αν και η ανακούφιση τους θα μπορούσε να μη κρατήσει πολύ. Η ίδια η ομάδα της Πρωθυπουργού πιστεύει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι οι πιο δύσκολες.

«Η επιλογή είναι σαφής», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού χθες, που κράτησε πέντε ώρες. Πιστεύω ακράδαντα ότι το προσχέδιο της συμφωνίας για την αποχώρηση ήταν το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε και ήταν η κυβέρνηση αυτή που έπρεπε να αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε» επισήμανε, προσθέτοντας ότι ελήφθη μια συλλογική απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!