Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Βρετανία εξετάζει αντίτιμο για την πρόσβαση στην κοινή αγορά
[Euro2day]: Η Βρετανία εξετάζει αντίτιμο για την πρόσβαση στην κοινή αγορά

[Euro2day]: Η Βρετανία εξετάζει αντίτιμο για την πρόσβαση στην κοινή αγορά

Ο Βρετανός υπουργός Brexit υπαινίχθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει τη συνδρομή στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για να διατηρήσει την πρόσβαση στην εσωτερική αγορά. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφωνεί αλλά… θα ανεβάσει τις τιμές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξέταζε την πιθανότητα σημαντικών παραχωρήσεων προς την ΕΕ προκειμένου να διασφαλίσει την μεγαλύτερη πιθανή πρόσβαση στην κοινή αγορά, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο υπουργός τόνισε πως προτεραιότητα είναι η διασφάλιση ότι οι επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τη δυνατότητα εμπορικών σχέσεων και παροχής υπηρεσιών στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ.

Αν και ο Ντέιβις δεν έκανε άμεση αναφορά σε πληρωμές, τα σχόλιά του υπαινίσσονται πως η Βρετανία θα συνέχιζε να ρίχνει χρήματα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά την αποχώρησή της, προκειμένου να διατηρήσει τις εμπορικές σχέσεις, αναφέρει το πρακτορείο.

«Το σημαντικό κριτήριο εδώ είναι το να πάρουμε την καλύτερη πιθανή πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες στην ευρωπαϊκή αγορά», ανέφερε σήμερα ο Βρετανός υπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προθυμία της Βρετανίας να συνδράμει στην ΕΕ για να κρατήσει την πρόσβαση στην κοινή αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!