Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Βρετανία έθεσε υπό κράτηση τάνκερ που μετέφερε αργό στη Συρία
[Euro2day]: Η Βρετανία έθεσε υπό κράτηση τάνκερ που μετέφερε αργό στη Συρία

[Euro2day]: Η Βρετανία έθεσε υπό κράτηση τάνκερ που μετέφερε αργό στη Συρία

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ δήλωσε ότι είχε βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι το πλοίο Grace 1 μετέφερε πετρέλαιο προς διυλιστήριο στη Συρία, παραβιάζοντας τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Το βρετανικό ναυτικό και οι αρχές επιβολής του νόμου στο Γιβραλτάρ έθεσαν υπό κράτηση δεξαμενόπλοιο, καθώς υπήρξαν υποψίες ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση έγινε κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Βρετανία, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το πετρέλαιο στο πλοίο Grace 1, με σημαία Παναμά, χωρητικότητας δύο εκατομμυρίων βαρελιών, προέρχεται από το Ιράν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι το πλοίο Grace 1 που κρατείται στα ανατολικά του βρετανικού υπερπόντιου εδάφους, μετέφερε πετρέλαιο στο διυλιστήριο Banyas στη Συρία.

Το πλοίο και το φορτίο του είναι υπό κράτηση, δήλωσε ο υπουργός Fabian Picardo. «Αυτό το διυλιστήριο ανήκει σε οντότητας που υπόκειται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Συρίας». Το βρετανικό ναυτικό και το λιμενικό του Γιβραλτάρ πήραν τον έλεγχο του τάνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του balticshipping.com, το τάνκερ ανήκει στη Russian Titan Shipping Lines, με έδρα το Ντουμπάι.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Συρίας έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται από το 2011, αφότου ο Πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ προχώρησε σε βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, γεγονός που από τότε έχει κλιμακωθεί σε παρατεταμένο εμφύλιο πόλεμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!