Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών ο PMI μεταποίησης τον Νοέμβριο
[Euro2day]: Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών ο PMI μεταποίησης τον Νοέμβριο

[Euro2day]: Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών ο PMI μεταποίησης τον Νοέμβριο

Στο 53,4 υποχώρησε ο PMI για τη βρετανική μεταποίηση τον Νοέμβριο. Συνεχίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις. «Δίκοπο μαχαίρι» η πτώση της στερλίνας: ωφελεί τη μεταποίηση αλλά οδηγεί σε αναγκαστική αύξηση τιμών. Κοντά σε υψηλά ετών οι τιμές.

Ο βρετανικός μεταποιητικός τομέας αναπτύχθηκε τον Νοέμβριο λιγότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να εντείνονται.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit για τη βρετανική μεταποίηση υποχώρησε στο χαμηλό τεσσάρων μηνών του 53,4 τον Νοέμβριο, από 54,2 τον Οκτώβριο, αν και παρέμεινε άνω του ορίου του 50 που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάγνωση 54,4, επισημαίνει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι υποχώρηση στο μήνα εμφάνισε και η μέτρηση για τις νέες παραγγελίες.

Η Markit τόνισε πως η πτώση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα ωφελεί τη μεταποίηση, η οποία μάλλον θα συνδράμει θετικά την ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αδυναμία του νομίσματος αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι, με τις εταιρίες να επισημαίνουν ότι αναγκάστηκαν να αυξήσουν τις τιμές λόγω ανόδου στα κόστη των πρώτων υλών.

«Η ανησυχία είναι πως τα υψηλότερα κόστη μπορεί εν καιρώ να αντισταθμίσουν οποιονδήποτε θετικό αντίκτυπο έχουν οι αδύναμες ισοτιμίες, ιδιαίτερα δεδομένης της ανάπτυξης των παραγγελιών για εξαγωγές που έχει ήδη μειωθεί», εξήγησε ο Rob Dobson, οικονομολόγος της Markit στο Λονδίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!